Acasă Anchete Metoda Loverboy face ravagii

Metoda Loverboy face ravagii

DISTRIBUIȚI

 147269 – 25072018 – Miercuri dimineață, polițiștii specializați în combaterea traficului de persoane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, bănuiți că ar fi exploatat sexual, în țară și în străinătate, mai multe tinere. În investigații, s-a cooperat cu autorităţile polițienești din Germania, Spania și Italia.

Investigațiile au relevat faptul că, în perioada 2012-2016, cei 8 membri ai grupării infracționale ar fi recrutat, din România, prin metoda Loverboy și gazduit (în România și în străinătate) mai multe tinere (cu situație materială precară sau provenind din familii dezorganizate), pe care le-ar fi obligat, prin amenințări și violențe, să practice prostituția în cluburi sau la stradă, în Italia, Spania și Germania, în folosul lor.

Până în prezent, au fost indentificate 10 victime, în Italia, Spania și Germania. Din exploatarea lor, membrii grupării ar fi obținut beneficii financiare importante, ce ar fi fost folosite în achiziționarea de bunuri mobile – în special autoturisme și pentru diverse cheltuieli personale.

În urma perchezițiilor au fost ridicate dispozitive mobile și IT, documente și înscrisuri, 38.500 de lei și au fost indisponibilizate mai multe autoturisme.

Au fost puse aplicare 6 mandate de aducere, cei în cauză fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T., pentru continuarea cercetărilor, anunță IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.