Acasă Externe Misiuni operative ale poliției române pe teritoriul Franței

Misiuni operative ale poliției române pe teritoriul Franței

DISTRIBUIȚI

146942 – 04072018–  Începând de astăzi, 19 polițiști români vor participa la cea de-a 14-a misiune în Franța, în care vor acorda sprijin polițiștilor francezi și vor participa, alături de ei, în acțiuni pentru siguranța publică.

Șeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, s-a întâlnit cu poliţiştii care își încep  misiunea pe teritoriul francez, pentru a-i asigura de sprijinul instituției și a le ura succes în activitate.

O delegație formată din 19 polițiști români începe o misiune operativă în Franța, unde va acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze, în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră.

Până pe 31 august 2018, polițiștii români vor participa, alături de cei francezi, la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale comise de cetățeni români.

De asemenea, vor sprijini verificările efectuate de serviciile de poliţie franceze în stabilirea identităţii persoanelor cu care intră în contact. Aceștia vor facilita schimbul de date şi informaţii de interes poliţienesc cu caracter operativ, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională sau direct, între autorităţile franceze şi române.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii franceze.

Acţiunile se desfăşoară la solicitarea partenerilor din Franța, ca urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministrul de Interne din Republica Franceză. Este a 14-a misiune desfășurată pe teritoriul francez, în baza protocolului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și ministerul de resort din Franța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.