Acasă Social Pompierii în luptă cu apele

Pompierii în luptă cu apele

DISTRIBUIȚI
foto: cotidianul.ro

147263 – 25072018 –Pompierii militari au continuat acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Peste 5.100 de salvatori ISU cu 1.800 mijloace tehnice au fost la datorie în ultimele 24 de ore.

În urma ploilor căzute şi a vântului puternic din cursul zilei de ieri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte la nivelul a 34 localităţi din 17 judeţe (AB, AG, BC, BZ, CJ, CV, CT, IS, MS, HD, NT, PH, SJ, SV, SB, TL şi VS) fiind afectate: 13 case, 166 curţi, 50 subsoluri/beciuri, 3 operatori economici, 2 tronsoane de drum naţional şi 2 tronsoane de drum judeţean.

Fenomenele s-au manifestat cu o intensitate mai mare în judeţul Neamţ, unde echipajele operative au intervenit în localităţile Roman, Almaş, Bălţăteşti, Podeleni, Horia, Stânca şi pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate. În localitatea Hangu circulaţia autovehiculelor este oprită din cauza distrugerii podului spre localitate. Accesul în zonă se poate realiza doar pietonal, însă în cursul zilei de astăzi la nivel local vor fi dispuse măsuri pentru remedierea situaţiei.

O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Itrineşti, comuna Mărgineni, unde o persoană a fost surprinsă de viitură în timp ce încerca să traverseze albia unui pârâu. Din nefericire, în urma acţiunilor de căutare-salvare, persoana a fost găsită fără suflare.

Având în vedere aceste evenimente tragice, avertizăm cetăţenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenţii de apă şi să se adăpostească în zone înalte şi sigure.

De asemenea, în cazul intensificării vântului, să limiteze activităţile în aer liber şi să se adăpostească în spaţii închise care le asigură autoprotecţia.

În acest moment, pompierii militari acţionează în judeţele Neamţ şi Sălaj, pentru evacuarea apei din gospodării, înlăturarea urmărilor inundaţiilor şi evaluarea pagubelor produse.

În contextul valabilităţii codurilor Galben şi Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente pentru cea mai mare parte a ţării, echipajele ISU rămân mobilizate pentru asigurarea acţiunilor operative în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale. În funcţie de evoluţia situaţiei operative, la nivel judeţean pot fi activate grupele operative ale ISU, precum şi Centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei din care fac parte specialişti ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.