Acasă Politic Premierul pleacă în Muntenegru și Macedonia

Premierul pleacă în Muntenegru și Macedonia

DISTRIBUIȚI

147251 – 24072018 – Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că de miercuri va efectua vizite oficiale în Muntenegru şi Macedonia, unde va purta discuţii cu oficiali din cele două ţări pentru a le va transmite că România va sprijini aderarea celor două state la Uniunea Europeană.

”Începând de mâine voi efectua o deplasare în Balcanii de Vest, care va cuprinde vizite oficiale în Muntenegru şi Republica Macedonia. Dialogul politic cu oficialii dintre cele două state se va concentra pe reconfirmarea relaţiilor bilaterale aprofundate, fundamentate pe susţinerea pentru aderarea la Uniunea Europeană şi pe asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale”, a declarat, marţi, premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Aceasta a adăugat că România pe perioada celor şase luni când va deţine preşedinţia Consiliului UE va face demersuri de sprijinire a aderării Macedoniei şi Muntenegru la Uniunea Europeană.

”Ne vom axa, de asemenea, pe dezvoltarea bunelor relaţii bilaterale cu aceste ţări, cu accent pe consolidarea cooperării economice. Un obiectiv major va fi reprezentat de agenda europeană a celor două state, având în vedere importanţa pe care ţara noastră o va acorda regiunii Balcanilor de Vest, pe perioada mandatului de preşedinţie a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019”, a spus prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.