Acasă Cultura/Media Program de formare profesională organizat de Biblioteca Metropolitană București pentru bibliotecari din...

Program de formare profesională organizat de Biblioteca Metropolitană București pentru bibliotecari din Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

147215 – 20072018 –  40 de bibliotecari de la Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” din Chișinău (Republica Moldova) participă în perioada 22- 29 iulie 2018 la un program de formare profesională organizat de Biblioteca Metropolitană București, în cadrul proiectului ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, proiect realizat sub egida Centenarului Marii Uniri.

Bibliotecarii de peste Prut vor participa la de sesiuni profesionale şi ateliere practice susţinute de colegii lor de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) şi de reprezentanţi ai partenerilor BMB. Delegația de Republica Moldova va vizita mai multe filiale ale Bibliotecii Metropolitane, dar și mai multe instituţii culturale din București: Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” și Muzeul Municipiului București, precum și sediul unor istituții – Primăria Municipiului București, Parlamentul României, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti.

Proiectul ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România” vizează crearea unui spaţiu de întâlnire şi interacţiune profesională între bibliotecari, menit să stimuleze schimbul de informații, împărtășirea de experiențe și bune practici, precum și validarea de soluții și proiecte inovatoare pentru comunitate, propuse și implementate de biblioteci, la nivel local, național, dar şi internațional.

Parteneri ai evenimentului: Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Asociaţia Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Națională a României, studioBASAR, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Municipiului Bucureşti, București City Tour, RATB și CSM București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.