Acasă Politic România și Republica Kiribati au stabilit relații diplomatice

România și Republica Kiribati au stabilit relații diplomatice

DISTRIBUIȚI

147077 – 10072018 – La data de 9 iulie 2018, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Imigrației din Republica Kiribati a avut loc ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relații diplomatice între România și Republica Kiribati.

Documentul a fost semnat, din partea României, de ambasadorul României în Republica Kiribati, cu reședința în Australia, Nineta Bărbulescu, iar din partea statului Kiribati, de secretarul în Ministerul Afacerilor Externe și Imigrației, Peniita Kabubuke-Garisau.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, ambasadorul României în Republica Kiribati și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui republicii, Taneti Maamau.

Acest demers se înscrie pe linia eforturilor României de consolidare a prezenței sale diplomatice în regiunea Pacificului de Sud, care vizează mai buna valorificare a oportunităților de cooperare atât în plan bilateral, cât și multilateral, îndeosebi la nivelul Organizației Națiunilor Unite. De asemenea, demersul României are în vedere și importanța sporită acordată în prezent regiunii în cadrul politicii externe a Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.