Acasă Social Aparare România va trimite 60 de ofiţeri în SUA pentru a învăţa să...

România va trimite 60 de ofiţeri în SUA pentru a învăţa să opereze sistemele de rachete Patriot

DISTRIBUIȚI

147071 – 10072018 – România va trimite 60 de tineri ofiţeri în SUA pentru a învăţa să opereze sistemele de rachete Patriot, primul sistem fiind aşteptat în ţară la sfârşitul anului 2019, începutul anului 2020, a anunţat, luni, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

”Suntem foarte bucuroşi că programul nostru se derulează aşa cum ne-am propus, este deja primul an în care începem partea de selecţie şi de pregătire pentru cei care vor opera ulterior sistemele Patriot. (…) Discutăm despre 60 de oameni care vor merge la instruire în Statele Unite pentru a putea să opereze aceste sisteme”, a spus Fifor, la sediul Statului Major al Forţelor Aeriene, la deschiderea unei activităţi de familiarizare a personalului care va opera sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă Patriot cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer).

Ministrul a precizat că vor exista astfel de staţii de pregătire pentru militarii români ca parte a contractului pe care l-a încheiat cu Guvernul SUA pentru aceste sisteme.

”Vom avea aceste staţii de pregătire pentru militarii români. Sunt parte a contractului pe care l-am încheiat cu Guvernul SUA pentru aceste sisteme, pentru că discutăm inclusiv de partea de training. Este un program laborios, un program pe care cei 60 de oameni îl vor desfăşura şi în Statele Unite, dar vor continua apoi şi pregătirea în ţară”, a mai spus Fifor. Primul sistem Patriot este aşteptat în ţară la finele lui 2019 – începutul lui 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.