Acasă Politic ”Trimiți copiii la cerșit, mergi la pușcărie”

”Trimiți copiii la cerșit, mergi la pușcărie”

DISTRIBUIȚI

147013 – 05072018 – Amendamentele pe care le-am inițiat și susținut împreună cu deputatul liberal Ioan Cupșa au primit votul colegilor deputați. Aceste amendamente îi duc în închisoare pe cei care trimit copiii să cerșească pentru a obține foloase materiale. Tot la pușcărie vor ajunge și cei care exploatează persoanele cu dizabilități pentru a obține bani din cerșetorie, declară deputatul Florin Roman.

Până acum, legea prevedea și posibilitatea amenzilor, iar acest lucru a însemnat chichița pentru ca cei care trimit copiii la cerșit să scape de pușcărie. Nu doar ca nu își plăteau amenzile, dar și exploatau minorii sau persoanele cu dizabilități, în special prin cerșetorie, în mod repetat.

Începând din acest moment, cei care trimit copiii la cerșit trebuie să se gândească de două ori înainte. Nu te mai joci cu așa ceva! Dacă încalci legea, nu mai vorbim de contravenție, adică de amendă. Vorbim de pușcărie, de la 3 luni la 3 ani!

Aceste amendamente aprobate vin după ce, săptămâna trecută, amendamentul “refuzi un loc de muncă, nu mai primesti venit minim garantat” a devenit literă de lege și, practic, leneșii nu vor mai putea să refuze munca sau să își trimită copilul la școală doar pentru a primi ajutor social!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.