Acasă Social Un ministru la ”cules” de PET-uri pe lacul Bicaz

Un ministru la ”cules” de PET-uri pe lacul Bicaz

DISTRIBUIȚI

 147186 – 18072018 – Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Administrația Națională ”Apele Române” și RNP Romsilva a început la 16 iulie, acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz, împreună cu autoritățile locale din județul Neamț și Hidroelectrica. Operațiunea este coordonată de directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române”(ANAR,Victor Sandu.

Joi și vineri și-au anunțat intenția de a participa la această acțiune, ca voluntari, o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, reprezentanți ai Jandarmeriei, persoane fizice, personal TESA din cadrul Administrației Bazinale a Apelor Siret, angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, ai Consiliului Județean Neamț, ai Prefecturii Neamț, precum și ai instituțiilor descentralizate și firme private.

În acest context, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, și-au arătat intenția de a lua parte la această acțiune.

De asemenea, la această acțiune voluntară vor participa peste 50 de muncitori ai instituțiilor aflate în coordonarea și sub autoritatea Ministerului Apelor și Pădurilor.

Pe lacul Bicaz, cu preponderență în zona barajului și în zona viaductului de la Poiana Largului, s-a acumulat o cantitate importantă de PET-uri și alte deșeuri plutitoare aduse de râul Bistrița, de-a lungul timpului, dar și de viiturile provocate pe afluenții acestui curs de apă de ploile torențiale căzute în ultima perioadă în acest bazin hidrografic. Deșeurile nu numai că reprezintă un pericol la adresa mediului, dar creează și un disconfort vizual miilor de persoane care vizitează această zonă turistică.

Aflat în vizită de lucru în județul Neamț, la începutul lunii iulie, pentru a vedea la fața locului efectele inundațiilor, în unele localități ale județului, ministrul Ioan Deneș a fost neplăcut surprins de cantitatea mare de deșeuri plutitoare existentă în zona Bicaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.