Acasă Social Educatie Viitor de aur țara noastră are

Viitor de aur țara noastră are

Concurs titularizare: Profesori de nota 1

DISTRIBUIȚI

147177 – 18072018 – Doar 47% dintre candidaţii concursului de titularizare au promovat examenul. Adică au luat cel puţin nota 7. În timp ce peste 4.000 de profesori n-au reuşit să ia nici măcar un 5. În Capitală, 11 dascăli au fost de nota 1 la examen. Mai grav este că aceşti profesori le predau deja elevilor ca suplinitori.

Paradoxal, profesorii care n-au reuşit să ia nici măcar 5 la concursul de titularizare rămân în continuare la catedră, ca suplinitori, pentru specializările la care nimeni nu se înghesuie. În timp ce dascălii de 9 şi 10 n-au loc în sistemul de învăţământ.

“Putem să stabilim de mâine, – Ministerul are această putere -, că profesorii care n-au luat peste 5 nu mai intră în sistem. Ar trebui să se uite ministrul sau poate secretarul de stat şi sa spună: am 20 de candidaţi care au luat peste 9. Să mă uit puţin la şcolile alea unde n-am avut scoruri bune la Evaluarea Naţională”, a declarat Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie.

În Capitală, puţin peste 50% dintre dascăli au reuşit să promoveze examenul. 500 pot rămâne la catedră ca suplinitori pentru că au luate note peste 5, în timp ce 260 de profesori n-au reuşit să ia nici măcar un 5. 11 dintre ei n-au scris nimic în lucrări şi au fost notaţi cu 1.

Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB: “Nu înţeleg de ce au venit la acest concurs. Cineva care ia sub cinci, cu tot regretul, nu are ce să caute în învăţământ”.

Nemulţumiţi de rezultate, profesorii s-au grăbit să depună contestaţii. Alţii şi-au trimis prietenii să verifice rezultatele de la titularizare.

La nivel naţional, doar 47,40 % dintre candidaţii concursului de titularizare au reuşit să ia note peste 7. Procentul este puţin mai bun faţă de anul trecut, când rata de promovare a fost de 45%. 7.000 pot rămâne la catedră ca suplinitori, pentru că au luat note peste 5, în timp ce 18% n-au reuşit să ia nici măcar 5.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro. în data de 24 iulie, anunță Stiri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.