Acasă Life 10 august: Toate drumurile merg la București

10 august: Toate drumurile merg la București

DISTRIBUIȚI

147421 – 10082018 – Zeci persoane s-a strâns, vineri dimineața, în Piața Victoriei din București, pentru a participa la mitingul diasporei, așa cum a fost numită mișcarea în spațiul public.

În Piața Victoriei sunt români veniți din mai multe țări, cei mai mulți dintre ei solicitând demisia Guvernului.

În zonă, polițiștii fac verificări pirotehnice preventive, iar jandarmii au fost mobilizați, fiind aduși și din alte zone pentru a oferi sprijinul celor din București, în cazul în care este nevoie.

Românii din diaspora se pregătesc pentru mitingul anti-PSD programat astăzi în Piața Victoriei. Unii au ajuns deja în București, alții sunt încă în drum spre Capitală.

Și pentru că numărul celor interesați să participe este mare, jandarmii au făcut câteva precizări.

În drum spre Capitală, câteva zeci de români stabiliţi în afara ţării s-au oprit joi seara în Piteşti. Potrivit ȘtirileProTv.ro, alături de localnici au scandat mai bine de o oră, înarmaţi cu steaguri şi vuvuzele:

“Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”

Zeci de oameni s-au întâlnit şi pe autostradă, lângă Timişoara, ca să vină împreună în Bucureşti. Cei mai mulţi sunt români care locuiesc în străinătate.

“Uniţi, salvăm toată România!”, au strigat.

″Nici copiii nu poţi să îi aduci aici, trebuie să îi duci la studiat în străinătate. Dacă îi duci în străinătate, nu se mai întorc”, spune un tânăr.

Câţiva dintre cei care au protestat la Timişoara au făcut un popas şi în Sibiu.

“Bine aţi venit la Sibiu! Bine aţi venit în zona liberă de corupţie!” – au fost întâmpinați.

După ce au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, şi-au strigat nemulţumirile în fața sediului PSD din oraş:

“PSD ciuma roşie! PSD ciuma roşie!”

“Sunt din diaspora, din Germania, plecată de 28 de ani şi m-am hotărât să mă alătur şi eu românilor. Din cauza problemelor care sunt, a celor că ne conduc, din cauza lor am plecat din România”, spune o femeie.

Un alt grup a plecat din Baia Mare cu steaguri şi pancarte.

“Ce se întâmplă în ţara acum e de plâns”, spun doi tineri.

“Vrem o ţară fără hoţi, vrem o ţară că afară, simplu ca bună ziua. Deci nu mai vrem penali care să ne conducă”, spun maramureșenii.

“Mergem către Bucureşti. Suntem în concediu special pentru asta veniţi. Exclusiv pentru copil am plecat şi mi-aş dori ca oportunităţile de acolo să le aibă în ţară”, sunt explicate motivele.

Secvenţe similare s-au derulat şi în Târgu Mureş.

“Vin din Scoţia. România nu ar trebui să arate aşa şi dacă arată, arată din cauza faptului că este această corupţie care ne conduce”, spune un protestatar.

Unii dintre protestatari au trecut ieri şi prin Cluj-Napoca.

“Să vă fie frică, poporul se ridică!” – s-a scandat

Mario lucrează de 11 ani în Occident şi spune că s-a întors în ţară special pentru protest.

“Noi nu venim să ocupăm ţara. Noi venim să aducem democraţia reală din Vest, nu din Est”, spune Mario.

Atât timp cât ţara noastră e condusă de hoţi, penali şi infractori, noi nu vom putea să ne întoarcem niciodată, nu vom putea să creştem copii în tradiţiile noastre româneşti!” – spune o femeie.

Romani-buni.info: Silviu Iliuță: ”S-a intors in tara un prieten din Diaspora, inginer de aeronave, plecat de vreo 18 ani. Omul, glumet, intra impreuna cu nevasta, arhitecta, intr-un magazinas de la el din sat:

-Sarut-mana!
-Nu esti Cristinel al lu’ Marian de langa CAP?

-Da, doamna, n-am mai venit de cativa ani. E departe Canada.

-Da’ ce faceti voi acolo?

-Ea e curva, mai face si ea un banut, iar eu sunt cersetor, dar am cutia mea in centru, e bine. Am venit sa mergem la miting pe 10. Cat se mai da, doamna? zice el sugubat.

Vanzatoarea il piveste cateva secunde, apoi pune mana pe telefon si tipa:

-Relu, ie niste romani veniti pentru miting, sa ii ajutam si pe ei ca e de la noi din sat! Tie cat ti-a dat, ma, primaru’, la metengul ala?”

Jandarmeria a făcut câteva precizări legate de evenimentul programat în Piaţa Victoriei.

Marius Militaru, șef serviciu Comunicare Jandarmeria Română: “Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau a ordinii de drept şi constituţionale. Au fost lansate recent în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite, la ocuparea instituţiilor publice ale statului român. Cu astfel de lucruri nu ne jucam şi vom lua măsuri”.

Așadar, toate drumurile merg la București vineri pentru românii din țară, dar în special pentru românii din Diaspora sătulă să vadă că România nu evoluează, că nu face pași pentru a ajunge din urmă Vestul, ci dimpotrivă.

Nu se știe câți oameni vor protesta vineri în Capitală, nu există organizatori, nu există cifre, dar e cert că unii vin de la mii de kilometric depărtare pentru a-și spune păsul.. Ei sunt primiți acasă cu steaguri, sloganuri, aplauze și bucurie.

”Diaspora acasă” este genericul sub care românii aflaţi în străinătate se strâng vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un protest anunţat pe reţelele de socializare. Pe comunităţile de Facebook au fost create, în ultimele săptămâni, mai multe evenimente publice pentru data de 10 august, în Bucureşti, la care şi-au exprimat intenţia de a participa români din afara graniţelor şi nu numai. Autorităţile au luat în calcul participarea unui număr mare de persoane la mitingul de vineri, context în care au fost luate măsuri pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă.

Poliţia Capitalei a anunțat vineri dimineaţă că a cerut IGPR efectuarea unui control pirotehnic preventiv al maşinilor parcate în zona Piaţa Victoriei de către participanţii la mitingului diasporei, programat pentru ora 17.00. ”În această dimineaţă, la solicitarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Pirotehnic, ne oferă sprijin pentru efectuarea unui control pirotehnic preventiv. Verificarea vizează autoturismele parcate în zonă Piaţa Victoriei şi are drept scop asigurarea protecţiei cetăţenilor ce se vor afla în această zonă, precum şi a celor care o vor tranzita”, a transmis Poliţia Capitalei.

În această săptămână prim-ministrul Guvernului, Viorica Dăncilă, este în concediu de odihnă, iar primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în vizită oficială la Tallin, în Estonia. Foto: Romani-buni,info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.