Acasă Social Adio metrou spre Otopeni

Adio metrou spre Otopeni

DISTRIBUIȚI

 147359 – 03082018 – Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va fi gata ”cu siguranţă” calea ferată, nu însă şi tronsonul de metrou, în vederea Campionatului European de Fotbal din 2020.

Potrivit Mediafax, ”a fost găsită soluţia – deocamdată, la nivel informal – de a se devia de la linia ferată Bucureşti-Otopeni, cu supratraversarea DN1 şi apoi continuarea liniei, pe piloni, până la etajul 1 al terminalului de pasageri din Aeroportul Otopeni”. ”Studiul de fezabilitate va fi gata peste două luni, şi le-am sugerat celor de la CFR SA să construiască partea de linie ferată în regie proprie (iar pasajul să fie scos la licitaţie), astfel încât înainte de Campionatul European să existe această legătură pe calea ferată. Va fi totul gata înainte de 2020, cu siguranţă”, a spus Şova.

Potrivit ministrului, ”există o cerinţă a UEFA ca de la aeroport spre oraş să fie asigurată şi o a doua cale de transport, pe lângă cea rutieră”, de aceea a ales varianta liniei ferate.

”Nu pierd nicio zi să le atrag atenţia celor de la CFR SA că trebuie să se grăbească; ar fi puţin spus nescuzabil să fim scoşi din joc din cauza neîndeplinirii acelei condiţionalităţi UEFA”.

Până la debutul competiției mai sunt mai puțin de doi ani, dar autoritățile încă nu au asigurat una dintre cerințele esențiale pentru a putea găzdui meciurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.