Acasă Social Aparare Bricul Mircea pleacă într-un nou marş de instrucţie

Bricul Mircea pleacă într-un nou marş de instrucţie

DISTRIBUIȚI

 147481 – 20082018 –”Bricul Mircea plecă de astăzi, în cel de-al doilea marş de instrucţie al anului. Care e traseul de această dată şi cine sunt cadeţii de la bord, ne spune, de la Constanţa, Sorin Cealera:

După ce au participat cu bricul Mircea la exerciţiul demonstrativ dedicat sărbătoririi Zilei Marinei Române, alături de cadeţii de pe nava-şcoală italiană Palinuro, studenţii Academiei Navale Mircea cel Bătrân sunt gata pentru o aventură de 21 de zile pe mare.

Velierul românesc va părăsi Portul Militar Constanţa şi va lua cap-compas portul Durres din Albania, unde va acosta după o săptămână de navigat pe apele a şase mări şi două strâmtori maritime intercontinentale. În cele 21 de zile de marş şi zece zile de staţionare, nava-şcoală Mircea va mai face escale şi în porturile Split din Croaţia şi Souda, din Grecia.

Echipajul navei va fi format din 182 de membri, dintre care 38 de studenţi ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân, 43 de cadeţi şi 13 instructori germani, dar şi 12 cadeţi din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turia şi Ucraina.

Nava-şcoală Mircea se va întoarce acasă în Portul Militar Constanţa joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români şi străini.

sursa: Romania-actualitati

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.