Acasă Social Administratie Fiecare sector al Capitalei va avea cate un nou camin dedicat persoanelor...

Fiecare sector al Capitalei va avea cate un nou camin dedicat persoanelor varstnice

DISTRIBUIȚI

147540 – 24082018 – Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un proiect de hotarare prin care Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala, va infiinta Reteaua Metropolitana ”Asistenta pentru Seniori-Respect pentru varsta a treia”. Reteaua va fi compusa din 6 camine destinate persoanelor varstnice, cate unul in fiecare sector al Capitalei.

În present, la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti exista deja mai multe centre care ofera servicii pentru persoane varstnice, cu o capacitate de apoximativ 500 de locuri.

Proiectul va fi implementat cu ajutorul companiilor municipale Imobiliara Bucuresti S.A. si Medicala Bucuresti S.A. care vor identifica spatii imobiliare adecvate derularii in conditii optime a activitatilor specifice caminelor. In colaborare cu DGASMB, aceste camine vor fi operationalizate, reabilitate si dotate corespunzator

Persoanele varstnice reprezinta o categorie vulnerabila, cu nevoi particulare ca urmare a limitarilor fiziologice si a fragilitatii caracteristice fenomenului de imbatranire. Conform datelor statistice oferite de Institutul National de Statistica, in anul 2017, la nivelul municipiului Bucuresti, au fost raportate, la indicatorul persoane cu varsta peste 60 de ani, un numar de 425.782 persoane, reprezentand 22% din totalul populatiei Capitalei. De asemenea, potrivit datelor Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de sector, exista un numar de 9520 de persoane varstnice cu dizabilitati, acestea reprezentand grupa cu cel mai inalt risc de dependenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.