Acasă Politic Mesajul președintelui României în urma evenimentelor din ultimele zile

Mesajul președintelui României în urma evenimentelor din ultimele zile

DISTRIBUIȚI

147447 – 13082018 – 

„Bună ziua, dragi români!

În ultimele zile zeci de mii de români au ieșit în stradă să protesteze, iar România traversează o stare gravă de tulburare din cauza violențelor înregistrate vineri seara.

Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionantă mobilizarea românilor din țară și de pretutindeni. Mulți oameni din diasporă, reveniți acasă, au participat la aceste manifestări. Nu au fost aduși nici de partide, nici cu autocarele, nici plătiți. Au venit din proprie inițiativă, arătând un puternic simț civic, revoltați de modul în care PSD guvernează și legiferează, de gravele atacuri la adresa statului de drept din ultimul an și jumătate. Aceste demonstrații au fost unele eminamente pașnice, cu excepția unor instigatori care nu pot fi asociați cu marea majoritate a protestatarilor, așa cum s-a încercat.

Protestele de sâmbătă și duminică au arătat tuturor adevărata față a celor care ies în stradă de foarte mult timp și a căror voce se aude peste tot în lume. Românii știu sa fie civilizați, civici, activi și corecți. Nu își merită etichetele primite din partea unor voci iresponsabile din politică. Toți cei care ies în stradă pentru a transmite un mesaj au o voce legitimă, care va trebui ascultată și înțeleasă.

Violența și reprimarea brutală a manifestanților nu sunt acceptabile sub nicio formă. Atacarea oamenilor nevinovați, atacarea jurnaliștilor, atacarea femeilor și copiilor este de neconceput pentru un stat european. Iar cei vinovați trebuie identificați rapid și pedepsiți. Indiferent cine sunt și de unde sunt. Fie că vorbim de huligani sau de cei care nu au știut sau nu au vrut să îi izoleze pentru a permite deturnarea protestelor pașnice. Soluția aleasă, aceea de a dispersa în totalitate manifestația, în loc de neutralizarea huliganilor violenți, este condamnabilă și nu poate fi justificată.

In continuare aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.