Acasă Social Pas spre normalitate: Fără mașini cu volan pe dreapta

Pas spre normalitate: Fără mașini cu volan pe dreapta

DISTRIBUIȚI

147391 – 07082018 – Oficialii guvernamentali şi Registrul Auto Român au declarat război maşinilor cu volan pe dreapta din cauza numărului mare de accidente cu victime în care sunt implicate acestea. Autovehiculele de acest tip, din afara Uniunii Europene, nu vor mai putea fi înmatriculate în România de la sfârşitul acestei luni. În prezent, în România circulă zeci de mii de maşini cu volan pe dreapta, aproape 90% dintre ele fiind aduse din Regatul Unit al Marii Britanii.

După eliminarea taxei de mediu a explodat înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta. Dacă în 2015 şi 2016 s-au omologat puţin peste 11.000 de maşini cu volan ”pe partea cealaltă”, în ultimele 17 luni, peste 39.000 de autoturisme de acest gen au fost înmatriculate în România.

Odată cu explozia numărului de maşini cu volan pe dreapta înmatriculate în România a crescut şi numărul accidentelor în care sunt implicate astfel de autovehicule.

În ultimul an, oficialii guvernamentali, autorităţile din subordinea Ministerului Transporturilor, reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, Autorităţii de Supraveghere Finaciară şi cei din cadrul Poliţiei Române, au discutat despre o lege care să să interzică circulaţia maşinilor cu volan pe dreapta în România sau despre identificarea unor soluţii prin care să fie redus numărul accidentelor produse de aceste maşini pe teritoriul României

Registrul Auto Român (RAR) a încercat o primă modificare privind completarea reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere. Odată cu Art. II din Legea nr. 109/2018 pentru modificarea OG nr. 78/2000 au fost actualizate unele prevederi tehnice privind emisiile poluante, mase şi dimensiuni, echiparea cu centuri de siguranţă, sistemul de încălzire şi au fost completate prevederile aplicabile autovehiculelor cu postul de conducere pe partea dreaptă provenite din alte state decât cele membre ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.