Acasă Anchete Justitie Peste 300 de plângeri împotriva jandarmilor

Peste 300 de plângeri împotriva jandarmilor

MAI a descoperit doar cinci jandarmi agresivi

DISTRIBUIȚI
foto: adevarul.ro

147475 – 20082018 – Ancheta deschisă după violențele de la protestul din 10 august continuă la Secția Militară a Parchetului General, după ce, săptămâna trecută, dosarul a fost preluat de la Parchetul Militar al Capitalei, pentru a putea fi investigat odată cu plângerile depuse împotriva ministrului Afacerilor Interne, prefectului Capitalei și conducerii Jandarmeriei Române.

Până în prezent, procurorii militari au primit aproape 300 de plângeri care îi vizează pe jandarmi și modul de intervenție al forțelor de ordine. Următorii pași în anchetă sunt analizarea imaginilor primite de la parchet, audierea părților vătămate și a celor vizați de plângeri.

Ministrul Carmen Dan a precizat duminică seara că au fost identificati cinci jandarmi asupra cărora planează suspiciunea că ar fi lovit protestatari care nu erau agresivi. Pe de altă parte, Carmen Dan a anunțat că structurile MAI vor face sesizări noi către parchetele civile, pe baza informațiilor pe care le-au descoperit, menționând că au fost identificate câteva sute de persoane ca fiind agresive.

Capi din Jandarmerie și MAI vor fi audiați începând de luni la sediul Parchetului General spun surse din interiorul MAI. Procurorii militari au audiat, până în prezent, 127 de persoane.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.