Acasă Cultura/Media Primele materiale pentru renovarea Crucii Caraiman, transportate pe calea aerului

Primele materiale pentru renovarea Crucii Caraiman, transportate pe calea aerului

DISTRIBUIȚI

147397 – 08082018 – Antreprenorii lucrărilor de restaurare a monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial au început transportul pe calea aerului a materialelor necesare organizării de șantier pe Vârful Caraiman. Intervențiile aeriene sunt executate cu elicoptere civile utilitare și vor fi executate ori de câte ori situația o va impune și vremea va fi favorabilă.

Primele lucrările pentru organizarea de șantier au început pe data 15 iunie, iar antreprenorul lucrării este asocierea formată din SC TOP LINE CONSTRUCT S.R.L. și IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.p.A., care a câștigat licitația pentru lucrările de restaurare, reabilitare și conservare a Crucii Caraiman și de amenajare a spațiului expozițional din cadrul acesteia. Asocierea de firme a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SEAP în perioada decembrie 2017 – mai 2018. Valoarea contractului este de 13.750.923,13 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 36 de luni.

În calitatea sa de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale derulează, în perioada 9 mai 2016 – 31 decembrie 2020, proiectul cu titlul ”Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor „Crucea Caraiman”/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractul de finanţare a fost semnat de către Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la data de 26 iulie 2017.

Demersul de reabilitare şi implementare a proiectului este coordonat de Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar pentru regiunea Sud Muntenia este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.