Acasă Externe Recunoaștere pentru menținerea românismului din Tiraspol

Recunoaștere pentru menținerea românismului din Tiraspol

DISTRIBUIȚI

147424 – 10082018 – La 9 august 2018, la sediul Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a avut loc vizita Raisei Padurean, director adjunct al Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol.

Cu această ocazie, Raisa Padurean a primit din partea IEH o diploma de excelență și un premiu, în Anul Centenarului Marii Uniri, pentru întreaga activitate pedagogică și aportul deosebit și constant în menținerea și promovarea identității românești în regiunea transnistreană.

Liceul Teoretic Lucian Blaga este o școală românească din Tiraspol, regiune ocupată ilegal de armata rusă. Raisa Padurean luptă cu toată puterea minții și a sufletului, în condiții foarte grele, să păstreze românismul în Tiraspol, să mențină vie identitatea națională în regiunea transnistreană. Ne onorează prezența domniei sale la sediul IEH și îi mulțumim pentru tot efortul depus, a afirmat Eugen Tiberiu Popescu, director general al IEH, în momentul înmânării diplomei.

”Vă mulțumesc mult pentru gestul făcut, deoarece în aceste momente e important să știi că nu ești singur și nu ești uitat. Faptul că mă aflu aici îmi dă putere să merg mai departe”, au fost cuvintele pline de emoție ale  Raisei Padurean. Aceasta este dascăl în regiunea transnistreană de 37 de ani. De 24 de ani este director adjunct al Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol. De când ocupă această funcție, luptă cu îndârjire pentru drepturile copiilor români, pentru păstrarea identității naționale, iar tricolorul românesc este nelipsit din sălile de clasă.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.