Acasă Politic Responsabilităţi de actualitate în activitatea diplomatică

Responsabilităţi de actualitate în activitatea diplomatică

DISTRIBUIȚI

147573 – 28082018 – Prima zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române 2018 a inclus trei sesiuni plenare în cadrul cărora au fost dezbătute subiecte de interes major privind politica externă a României.

Panelul ”Responsabilităţi de actualitate în activitatea diplomatică – cooperarea economică, diplomaţia culturală şi ştiinţifică, cooperare descentralizată” a deschis seria discuțiilor și a fost moderat de secretarul din Stat în Ministerul Afacerilor Externe, Maria Magdalena Grigore. Oficialul a subliniat că, dat fiind stadiul actual al interconectării globale, ”rolul soft power în proiectarea intereselor unui stat devine extrem de relevant și face ca diplomația culturală, științifică și cea economică să devină componente intrinseci și necesare diplomației politice”.

Directorul Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, a subliniat în cadrul sesiunii că influența culturală depinde de abordarea echilibrată cu care gestionăm pe de o parte tezaurul moștenit de la generațiile trecute, iar pe de altă parte resursele de creativitate contemporană. Totodată, directorul ICR i-a mulțumit ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, pentru evaluarea atentă a unor programe derulate de institut, subliniind contribuția demnitarului român la derularea acestor proiecte importante pentru România, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.