Acasă Social Sanatate Retea metropolitana de centre pentru sanatatea femeii

Retea metropolitana de centre pentru sanatatea femeii

DISTRIBUIȚI
fotoȘ cugetliber.ro

 147539 – 24082018 –  Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de ieri proiectul privind infiintarea Retelei Metropolitane de centre pentru sanatatea femeii ”Sfanta Agatha”, in vederea realizarii screeningului cancerului de san si al cancerului de col uterin.

Din aceasta retea vor face parte Clinica nou-infiintata ”Sfanta Agatha”, dedicata diagnosticului si tratamentului afectiunilor oncologice ale femeilor, precum si cinci centre medicale ambulatorii arondate celor cinci spitale aflate in subordinea Primariei Capitalei, care au servicii de obstetrica-ginecologie, iar acestea vor oferi femeilor analize si tratamente gratuite. Cele cinci spitale sunt: Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sirbu”, Spitalul Clinic „Filantropia”, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” si Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, Spitalul Clinic ”Sfanta Maria”.

După cum se știe, cancerul de col uterin este al patrulea cel mai intalnit cancer in lume. 7,5% din totalul cazurilor din Europa provin din Romania, unde sunt diagnosticate anual 4.343 de cazuri. Incidenta, in Romania, este de 3 ori mai mare decat media la nivelul comunitatii, cu cea mai mare mortalitate din Europa, de 14,2 la 100.000 de femei. Doar 23% dintre femei si-au facut in ultimii 3 ani testul Babes Papanicolau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.