Acasă Social Administratie ”Țânțariada”, supravegheată de Poliția Locală

”Țânțariada”, supravegheată de Poliția Locală

DISTRIBUIȚI

 147336 – 01082018 –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut ieri o sedinta de lucru cu reprezentantii directiilor de specialitate din cadrul primariei, responsabile cu programele de dezinsectie (combatere tantari), pentru a lua toate masurile astfel incat aceste tratamente sa fie aplicate unitar si eficient in toate sectoarele Capitalei.

Primaria susține că pune la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon  gratuit 0800.800.868, disponibil 24 h/24, la care cetatenii pot face sesizari cu privire la necesitatea aplicarii, in anumite zone, a unor tratamente suplimentare pentru combaterea tantarilor.

Totodata, edilul sef face un apel catre asociatiile de proprietari sa ia masuri pentru eliminarea tuturor acumularilor de apa din subsolurile inundate, pentru ca acestea constituie factori favorizanti dezvoltarii larvelor si ulterior populatiilor adulte de tantari.

Detinatorii de terenuri virane pe care se dezvolta vegetatie spontana au obligatia sa indeparteze buruienile de pe aceste terenuri pentru ca acestea reprezinta factori de dezvoltare a populatiei de tantari. Politistii locali din cadrul Politiei Locale Bucuresti se afla in teren pentru a verifica atat actiunile de combatere a tantarilor cat si starea terenurilor virane, in sensul indepartarii vegetatiei spontane si mentinerii starii de salubrizare pe aceste terenuri.

Pentru anul in curs sunt prevazute 12 tratamente de dezinsectie. În perioada 1 – 3 august se va efectua evaluarea tratamentului, iar dupa aceasta etapa, in functie de evolutia conditiilor meteorologice, aplicarea tratamentelor impotriva tantarilor va continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.