Acasă Cultura/Media Ziua Limbii Române în Valea Timocului

Ziua Limbii Române în Valea Timocului

DISTRIBUIȚI

 147545 – 24082018 – Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Asociația pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum” organizează pe 31 august 2018, la Bor, cu prilejul Zilei Limbii Române, conferința „Limba noastră românească – Pod peste Dunăre”. În cadrul acesteia, lideri ai românilor/vlahilor din Timoc, etnologi, reprezentanți ai mediului asociativ și jurnaliști vor susține prelegeri despre importanța învățământului în limba maternă pentru comunitatea de români din regiune și despre provocările la adresa cultivării identității românești prin oportunitățile de conservare și promovare a limbii române în Serbia de răsărit.

Proiectul are drept scop conștientizarea de către românii/vlahii din Timoc a rolului esenţial pe care limba română îl joacă în formarea continuă şi evoluţia comunității de care aparțin. De asemenea, conferința va sublinia caracterul unitar al limbii, culturii și civilizației românești și statutul limbii române ca limbă oficială a Uniunii Europene.

Proiectul se înscrie în programul ,,Caravana Identității Românești – program din domeniul identitar românesc” ce face parte din Planul de activități pentru anul 2018 al IEH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.