Acasă Cultura/Media Ziua Limbii Române, marcată la Cernăuți

Ziua Limbii Române, marcată la Cernăuți

DISTRIBUIȚI

147581 – 29082018 – ”Ziua Limbii Române” va fi marcată la Cernăuți, în Ucraina, în data de 2 septembrie 2018 printr-o dezbatere despre importanța păstrării identității naționale și a limbii române în comunitățile istorice românești. Conferința, intitulată ”Limba noastră cea română”, va fi urmată de un spectacol de muzică și dansuri populare tradiționale românești. Manifestarea va avea loc în Sala Filarmonicii din Cernăuți. În cadrul evenimentului, Institutul ”Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutinden va premia câștigătorii Olimpiadei de Limba și Literatura Română, faza națională din Ucraina.

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Mihai Eminescu” în parteneriat cu mai multe asociații românești din zona Cernăuți, printre care Uniunea Interegională ”Comunitatea Românească din Ucraina”, precum și Consulatul General al României la Cernăuți

Proiectul se înscrie în programul ”Caravana Identității Românești – program din domeniul identitar românesc” care face parte din Planul de activități pentru anul 2018 al IEH.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.