Acasă Social Atac al ursului la Ciucul de Sus

Atac al ursului la Ciucul de Sus

Mai mulți urși într-un lan de porumb

DISTRIBUIȚI

  147791 – 20092018 –   Erau opt urși în lanul de porumb, povestește Prezsmer Zoltán, un locuitor din comuna Cârța, de 47 de ani, care a fost atacat de urs în după-amiaza zilei de 19 septembrie. Bărbatul a fost internat cu multiple plăgi mușcate la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Victima se deplasa cu bicicleta spre domiciliu, când din lanul de porumb i-au ieșit în față patru urși. Bărbatul s-a speriat, a căzut de pe bicicletă, trei dintre urși s-au îndepărtat, însă unul l-a atacat și l-a mușcat de picior și de fund.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, după incidentul de ieri, face din nou apel către ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu ca solicitările înaintate de asociații de vânătoare din Ciucul de Sus și care au primit aviz negativ să fie reanalizate, iar în caz incidentului solicită eliberarea de urgență a autorizației de intervenție.

”A sosit toamna, iar din experiența anilor trecuți știm că în apropierea lanurilor de porumb se înmulțesc în această perioadă atacurile urșilor. Este nevoie urgentă de stabilirea unei cote de prevenție, astfel se vor putea preveni situațiile ca aceasta. Este vorba de siguranța vieții omenești”,  a afirmat președintele consiliului județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.