Acasă Economie Atenție mare la fondurile de investiții!

Atenție mare la fondurile de investiții!

DISTRIBUIȚI

147749 – 17092018 – Autorităţile de supervizare trebuie să urmărească cu atenţie sectorul bancar ”din umbră” şi nivelul datoriei pieţelor emergente, la zece ani de la falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, a afirmat sâmbătă Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, într-un interviu acordat postului de radio France Inter, transmite Bloomberg.

Deoarece băncile ”au cules roadele” afacerilor mai riscante din timpul crizei financiare, până la sfârşitul anului trecut investitorii specializaţi au introdus în sectorul bancar european din umbră active de peste 42.000 de miliarde de euro (49.000 de miliarde de dolari), sau aproximativ 40% din sistemul financiar al Uniunii Europene, conform datelor publicate de Comitetul european pentru riscuri sistemice (ESRB).

”Unul din principalele riscuri pe care trebuie să-l analizăm astăzi este în afara sistemului bancar, aşa numitul sistem bancar din umbră, care este mai puţin reglementat. El este reprezentat de marile fonduri de investiţii, care sunt parţial americane. Trebuie să întărim supervizarea în acest domeniu”, a declarat Francois Villeroy de Galhau, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei.

Acesta a atras atenţia şi asupra riscurilor provocate de datoriile pieţelor emergente, citând recentele crize din Turcia şi din Argentina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.