Acasă Externe Agenda Europeana Autoritatea zero a premierului român

Autoritatea zero a premierului român

Laurențiu Rebega, europarlamentar

DISTRIBUIȚI
Plenary session Week 50 2017 in Strasbourg - Enlargement and strengthening of the Schengen area : Bulgaria, Romania and Croatia

 147909 – 28092018 –   Săptămâna viitoare, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, se discută situația statului de drept în România. Dezbaterea vizează direct unele măsuri întreprinse de guvernarea PSD-ALDE.

Am susținut întotdeauna că aducerea în discuția forurilor europene a problemelor interne din România trebuie făcută doar în situații excepționale, când toate căile de negociere politică internă sunt blocate. Prim-ministrul României a întreprins o vizită la Bruxelles și s-a întâlnit cu șefii principalelor grupuri politice din Parlamentul European și cu alți oficiali europeni. Foarte bine, este exact ceea ce trebuia să facă!

Problema este cu câtă autoritate a vorbit șefa Guvernului român!

Din păcate, nivelul de autoritate se vede din episodul hazliu al demisiei ministrului Educației.

Să recapitulăm! UDMR are o problemă cu o Ordonanță de Guvern dată în august. Pentru că nu face parte din coaliția de guvernare, dl. Kelemen acționează – corect! – în Parlament, interpelându-l pe președintele Camerei Deputaților. Dl. Dragnea îl cheamă la ordine direct pe ministrul Educației. Ministrul Educației se supără și își dă demisia. Unde este d-na Dăncilă în acest scandal?

Iată măsura autorității premierului României.

Dacă într-o chestiune banală, d-na Dăncilă este ocolită cu atâta nonșalanță, cum poate ea discuta convingător cu liderii europeni? Cum își poate reprezenta țara? Care va fi, în perspectivă, credibilitatea României?

Este imperios necesară o schimbare. Nu numai a unui ministru, nu numai a unui guvern, ci a unui mod păgubos și șmecher de a face politică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.