Acasă Externe Conferințele Centrului SPO al țărilor din Sud-Estul Europei (CPESSEC)

Conferințele Centrului SPO al țărilor din Sud-Estul Europei (CPESSEC)

DISTRIBUIȚI

  147864 – 26092018 – Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de Daniela Barbu, președinte ANOFM, a participat la cea de-a 17-a Conferință Managerială, precum și la cea de-a 16-a Conferință la nivel de experți, ale Centrului Serviciilor Publice de Ocupare din Sud-Estul Europei (CPESSEC). Evenimentul a fost organizat de Serviciul Public de Ocupare din Serbia și s-a desfășurat la Belgrad, în perioada 24-25 septembrie 2018.

În cadrul conferinței manageriale ”Îmbunătățirea măsurilor active pe piața muncii – formarea și dezvoltarea profesională prin diverse programe educaționale”, desfășurată în prima zi a reuniunii, delegația ANOFM a prezentat prevederile legislative din domeniul formării profesionale a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Alte aspecte ale expunerii reprezentanților ANOFM la reuniunea de la Belgrad au vizat tipurile de beneficiari de servicii gratuite, structura de furnizare a acestor servicii din cadrul ANOFM, precum și cele mai căutate programe de formare derulate în ultimii ani.

În cea de-a doua zi a evenimentului, dedicată conferinței la nivel de experți, delegația Serviciului Public de Ocupare din România (SPO) a adus în prim plan măsurile și programele ce vizează angajatorii.

“Un subiect important abordat de delegația noastră a fost acela al subvențiilor acordate de ANOFM angajatorilor care încadrează în muncă persoane ce aparțin unor categorii defavorizate precum tineri NEET, persoane cu handicap, tineri absolvenți, persoane peste 45 de ani, șomeri de lungă durată etc”, a declarat Daniela Barbu, președintele ANOFM, la finalul întâlnirii cu reprezentanții SPO din  Sud-Estul Europei.

În calitatea sa de Serviciu Public de Ocupare al României, ANOFM este, începând din anul 2007, membru al Centrului Serviciilor Publice de Ocupare din țările din Sud-Estul Europei (CPESSEC). Scopul conferințelor îl constituie cooperarea dintre statele membre CPESSEC în vederea consolidării, diseminării și schimbului de cunoștințe și experiențe din domeniul politicilor de ocupare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.