Acasă Politic Discuții româno-israeliene despre dimensiunea parlamentară a Președinției române a Consiliului UE

Discuții româno-israeliene despre dimensiunea parlamentară a Președinției române a Consiliului UE

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

147907 – 28092018 –   Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților, a avut joi, 27 septembrie 2018, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu Yoel Hasson, vicepreşedinte al Knesset-ului şi coordonator al opoziţiei parlamentare din Israel, aflat la Bucureşti într-o vizită oficială.

La discuții au participat deputații Silviu Vexler, vicepreşedintele Grupului parlamentar de prietenie România – Israel din cadrul Parlamentului României și Dănuţ Bica, reprezentant al Grupului parlamentar al PNL.

În deschiderea dialogului, Angel Tîlvăr a prezentat prioritățile dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE din primul semestru al anului 2019. Au fost abordate, de asemenea, teme care vizează situaţia politică din Orientul Mijlociu, precum şi cadrul colaborării UE – Israel.

Yoel Hasson a apreciat nivelul deosebit al dialogului dintre România şi Israel în care rolul de liant dintre cele două țări revine şi comunităților de israelieni originari din România, care trăiesc în Israel și, respectiv, comunității evreiești din România.

”Relațiile neîntrerupte dintre ţările noastre sunt foarte bine fundamentate, reprezentând un potenţial care trebuie fructificat și mai mult. Diplomația parlamentară este un factor cheie de consolidare a cooperării bilaterale. De aceea, în spiritul dialogului interparlamentar, vizitele și colaborarea trebuie extinse, dialogul la nivel de comisii parlamentare aducând rezultate benefice, diversificând și consolidând cooperarea în mai multe domenii”, a concluzionat Tîlvăr, referindu-se la proiectul Parliament2Parliament inițiat în urma vizitei în Israel a președintelui Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.