Acasă Politic Dragnea: Iohannis vrea să blocheze orice se poate!

Dragnea: Iohannis vrea să blocheze orice se poate!

DISTRIBUIȚI
foto: ziarero.antena3,ro

147679 – 10092018 – Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus din nou, duminică seara, despre președintele României, Klaus Iohannis, că blochează procesul legislativ, că acesta a atacat un număr record de legi la Curtea Constituțională.

”Iohannis știe tot ce facem fiecare dintre noi. Primește informări în permanență, unde mergem, ce urmează să vorbim. Să vorbim și despre necesitatea avizului CSAT. În legea CSAT, care conține niște atribuții exagerate, pentru că îl transform într-un supra-guvern, ceea ce nu e cazul, se spune că proiectul de buget ia aviz consultativ de la CSAT. Aici s-a mers la ideea că CSAT trebuie să avizeze tot bugetul. E ca și cum și Parlamentul trebuie să stea până ia avizul. Pe 4 septembrie când te întâlnești în CSAT, fiecare își spune punctul de vedere, stai acolo până găsești o soluție. S-a ridicat de la masă și a suspendat ședința. Ce președinte…?”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

”Un prieten drag și coleg de partid, până acum o lună și jumătate îmi spunea – nu ceda. De vreo două-trei săptămâni de zile îmi spune – nu ar fi mai bine să nu ne certăm cu serviciile și să nu le mai tăiem din bani. Nimeni nu face asta, le readucem în matcă. Nimeni nu le-a tăiat bani. S-au purtat discuții cu fiecare instituție și s-a ajuns la o valoare acceptată din ambele părți. Aș vrea să se declasifice stenograma din ședința CSAT, cum a cerut premierul. Cred că nu (nu o va declasifica Iohannis – n.r.)”, a mai spus președintele PSD.

Liviu Dragnea afirmă că președintele Klaus Iohannis a atacat în șapte luni mai mult decât a atacat fostul șef de stat, Traian Băsescu, în mandatele sale.

”Iohannis a atacat în șapte luni, 37 de legi. Vrea să blocheze orice se poate. Au fost legi care ne-am mirat că i-au scăpat. Nu (nu se vor mai tăia bani – n.r.). Asta a fost rectificare. O să mai fie probabil una în noiembrie și o să se mai aloce niște bani. Nu poți să îi lași fără bani, dar nu e permis nimănui să cheltui bani publici, sume mari de bani fără să știe nimeni cum îi cheltuie. Pe noi ne interesează ca ofițerii să aibă toate dotările asigurate, să fie plătiți bine, să aibă infrastructură, logistică, dar trebuie văzut și ținut cont și de contextul national și de raportul cu celelalte instituții. Adică nu se poate la nesfârșit și poate în situația aceasta conducerile de la aceste servicii că noi nu mai acceptăm să iasă din matca constituțională”, a spus Dragnea.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.