Acasă Politic Foreign Diplo 2018

Foreign Diplo 2018

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

147680 – 10092018 – Foreign Diplo este un curs de formare adresat diplomaților străini, o inițiativă a Ministerului Afacerilor Externe, realizată prin intermediul IDR și RoAid. Aflat anul acesta la prima ediție, cursul are loc în perioada 10-22 septembrie și este adresat diplomaților din zona Africii Sub-Sahariene și Caraibilor, având ca obiectiv principal familiarizarea cu realitățile României și perspectivele românești asupra viitorului UE, al relațiilor UE-ACP (Africa, Caraibi, Pacific), precum și asupra unor provocări globale (migrație, securitate cibernetică etc.). De asemenea, cursul este o ilustrare a importanței acordate de România educației și a dorinței noastre de a sprijini dezvoltarea elitelor în țările vizate. Prima ediție a cursului se bucură de participarea diplomaților din nouă state africane și zece state din Caraibi și Secretariatul CARICOM.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a participat astăzi, 10 septembrie 2018, la deschiderea cursului Foreign Diplo 2018 organizat de către Ministerul Afacerilor Externe prin Institutul Diplomatic Român (IDR) și Agenția României de cooperare internațională pentru dezvoltare (RoAid).

În intervenția sa, ministrul Afacerilor Externe a urat bun venit participanților și a subliniat că Foreign Diplo nu constituie doar un curs de formare menit să ofere repere și instrumente pentru o mai bună înțelegere a realităților politice, geopolitice și culturale europene. Acesta este o bună ocazie pentru reconectarea și reapropierea României de statele africane și, în același timp, un prim pas în direcția construirii de către țara noastră a unei relații pe termen lung cu statele din zona Caraibilor.

Foreign Diplo 2018 include sesiuni de formare și prelegeri susținute de înalți demnitari, reprezentanți ai corpului diplomatic și experți din instituții precum BNR și Academia Română.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.