Acasă Anchete Interne Încă o grupare de traficanți de drogori destructurată

Încă o grupare de traficanți de drogori destructurată

DISTRIBUIȚI

147913 – 28092018 –  Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au ridicat 52 de kilograme de muguri de canabis, de la o grupare care ar fi cultivat droguri în mai multe solarii, cu o suprafață totală de peste 800 de metri pătrați. Doi dintre membri au fost reținuți pentru 24 de ore.

La 26 septembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au destructurat o grupare infracțională de trafic de droguri, în momentul în care membrii acesteia ar fi adunat recolta.

Din cercetări a rezultat faptul că aceștia au achiziționat, în prealabil, un teren agricol, pe raza comunei Mironeasa, județul Iași, unde au amenajat mai multe solarii cu o suprafață totală de peste 800 de metri pătrați, unde, sub pretextul că ar cultiva legume pentru export, au înființat o plantație de peste 2.000 de plante de canabis. Aceștia au locuit într-un imobil închiriat, pe raza comunei Miroslava, județul Iași, unde au depozitat și produsul finit. La percheziționarea serelor înființate, a fost descoperită aparatură performantă de creștere a acestor plante, precum și ustensile pentru recoltarea și prelucrarea lor. O parte dintre aceste plante au fost valorificate sub formă de cannabis, iar altele au fost transformate în rezină de canabis, pentru a fi mai ușor de transportat și au fost disimulate în doze de aluminiu (de răcoritoare), pentru a nu atrage atenția. Substanța vegetală a fost depozitată în lăzi frigorifice, în vederea transformării acesteia în rezină de canabis. Drogurile de risc nu au fost destinate pieței interne, ci celei europene.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 52 de kilograme de muguri de canabis și 656 de grame de rezină de canabis. De asemenea, în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicați bani, echipamente folosite pentru creșterea și prelucrarea culturii de canabis, telefoane mobile, cântare electronice, semințe și substanțe utilizate la fertilizarea și tratarea culturii. Patru persoane au fost conduse la audieri. Două dintre acestea au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Ulterior, cele două persoane urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.