Acasă Externe Intervenţie a unei ambarcațiuni CBRN românești la Vidin, în cadrul unui exercițiu...

Intervenţie a unei ambarcațiuni CBRN românești la Vidin, în cadrul unui exercițiu comun transfrontalier pentru acțiunea în situații de urgență

DISTRIBUIȚI

 147915 – 28092018 – Un accident rutier între un microbuz și o autocisternă încărcată cu acid sulfuric s-a produs, în zona de Sud a parcului industrial Vidin. În urma impactului, rezervorul autocisternei s-a fisurat, ceea de a provocat o scurgere de acid sulfuric. O parte dintre muncitorii de la fața locului s-au accidentat în timp ce încercau să se salveze, necesitând evacuare de urgență și acordarea primului ajutor calificat.Urmările accidentului puteau fi mult mai grave, având în vedere că în portul din imediata apropiere se afla o navă andocată pentru alimentarea cu combustibil de la care, în timpul manevrelor de evacuare navei din port, au apărut scurgeri de combustibil în fluviul Dunărea.

Din fericire, acesta a fost doar scenariul pe care au trebuit să-l gestioneze pompierii și autoritățile responsabile din Bulgaria, joi, 27 septembrie, în cadrul exercițiului THRACIA 18, cărora li s-a alăturat și o ambarcațiune CBRN din România.

Exercițiul „THRACIA 18” este derulat în cadrul proiectului „D – EMERSYS – Forţă de intervenţie rapidă în caz de urgență CBRN pe fluviul Dunărea”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, precum şi de Guvernele României şi Bulgariei.

Exercițiul a avut ca scop îmbunătăţirea cooperării forţelor specializate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă de natură CBRN (chimice, biologice, radiologice şi nucleare) în zona transfrontalieră româno-bulgară, pentru salvarea și protejarea vieţii, bunurilor şi obiectelor de patrimoniu, verificarea tehnicii de intervenţie achiziţionată în cadrul proiectului, precum şi verificarea modului de punere în aplicare a Planului de Intervenţie Comună în cazul situaţiilor de urgenţă de natură CBRN.

Exercițiul va continua astăzi, 28 septembrie, pe țărmul românesc, în portul Calafat. Scenariul evenimentului ese complex și presupune rezolvarea unei situații deosebite generate de producerea unui incendiu la o navă ancorată pe Dunăre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.