Acasă Anchete Interne Jandarmeria a făcut plângere penală

Jandarmeria a făcut plângere penală

DISTRIBUIȚI

147718 – 12092018 –  Jandarmeria Română a depus plângere penală la DIICOT în cazul mitingului din 10 august, sesizarea vizând infracțiuni împotriva ordinii constituționale.

Sesizarea a fost înregistrată marți, 10 septembrie,  și a fost făcută de Jandarmeria Română, iar faptele se referă la infracțiuni împotriva ordinii constituționale, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Acțiunile împotriva ordinii constituționale sunt cuprinse în articolul 397 din Codul Penal: „(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.