Acasă Politic László Borbély: ”Expertul în dezvoltare durabilă este o ocupație recunoscută oficial în...

László Borbély: ”Expertul în dezvoltare durabilă este o ocupație recunoscută oficial în România”

DISTRIBUIȚI
foto:facebiik.com

 147900 – 27092018 –   Ocupația de ”expert în dezvoltare durabilă” a fost inclusă în categoria meseriilor recunoscute în România, la propunerea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. În acest sens, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul comun al ministrului muncii şi justiţiei sociale şi al președintelui Institutului Naţional de Statistică privind modificarea şi completarea nomenclatorului Clasificării ocupațiilor din România.

“Ne dorim ca expertul în dezvoltare durabilă să devină o ocupație indispensabilă pentru orice organizație din România. Fie că vorbim de administrația publică, fie de mediul privat sau societatea  civilă, experții vor fi cei care vor uni interesele acestor entități pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă”, a subliniat László Borbély, consilier de stat pe probleme de dezvoltare durabilă.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României își propune să creeze grupuri de experți, conectați în rețele naționale, care să lucreze pentru îndeplinirea obiectivelor înscrise în Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă. Printre acestea amintim că se numără: sănătate și bunăstare, eliminarea sărăciei, eliminarea foametei, muncă decentă și creștere economică.

“Expertul în dezvoltare durabilă este o ocupație aplicabilă în economie și finanțe, sănătate, educație, mediu, industrie sau infrastructură. Vorbim despre o ocupație de viitor, conectată la realitate”, a mai explicat László Borbély.

Pentru punerea în operă a prevederilor europene și a celor din documentele ONU în materie de dezvoltare sustenabilă a fost înființat Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, prin Hotărârea Guvernului nr. 313/2017. Departamentul funcționează în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului, finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.