Acasă Politic László Borbély, invitație către liderii confederațiilor sindicale

László Borbély, invitație către liderii confederațiilor sindicale

DISTRIBUIȚI

147639 – 05092018 – Consilierul de Stat László Borbély, șeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului, a avut prima întâlnire de lucru cu liderii celor cinci confederații sindicale reprezentative din România.

Temele abordate în cadrul discuțiilor au vizat revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă, prin măsuri pentru combaterea sărăciei, asigurarea accesului la programe durabile de formare profesională și perfecționare, strategii sectoriale, respectarea angajamentelor internaționale semnate de România.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute și analizate propuneri de modificare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă înaintate de reprezentații confederațiilor sindicale. Aceștia au pus accent pe securitatea alimentară prin asigurarea valorii adăugate în lanțul de distribuție și producție, obiectivul fiind asigurarea unei securități sociale durabile în mediul rural.

”Ne bucură faptul că cei care reprezintă interesele salariaților din România se alătură demersului nostru de a revizui și îmbunătăți Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, venind cu propuneri concrete, bazate pe analize, cifre și experiență. Clubul celor care cred în dezvoltarea durabilă a crescut astăzi cu personalități importante din sfera sindicală”, a apreciat László Borbély.

În acest context, consilierul de stat i-a invitat pe reprezentanții sindicatelor să facă parte din echipa celor care cred în dezvoltarea durabilă și: “Vă propun să faceți parte din echipa noastră. Veți întregi o rețea de specialiști, care numără deja peste 1100 de membri, din toate domeniile de activitate relevante pentru societate. Cu toții împărtășim același obiectiv: dezvoltarea durabilă, sub semnul echilibrului, pentru comunitățile din România”.

La evenimentul de la Palatul Victoria au mai participat Graţiela Drăghici, secretar de Stat, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse și reprezentanți ai Blocului Național Sindical (BNS), Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R), Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția; (C.N.S.L.R Frăția), Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa (C.N.S.C.A), Confederației Sindicale Naționale Meridian (C.S.N. Meridian).

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă continuă astfel seria de dezbateri și întâlniri de lucru cu privire la Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă. În anul 2018, departamentul a organizat întâlniri cu mediul academic, administrația centrală și locală (inclusiv deconcentrate), mediul de afaceri din România, reprezentanții societății civile (ONG-uri), cu institute de cercetare și, nu în ultimul rând, cu reprezentanții confederațiilor sindicale din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.