Acasă Politic Orban, categoric: PNL merge singur la europarlamentare

Orban, categoric: PNL merge singur la europarlamentare

DISTRIBUIȚI
foto:cotidianul.ro

 147611 – 03092018 – Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, duminică, după ședința Biroului Permaent Național, că liberalii vor ”participa la alegerile europarlamentare pe propriile picioare”, după ce liderul PMP, Eugen Tomac anunțase sâmbătă că va sta de vorbă cu cei din opoziție pentru a participa împreună la aceste alegeri, scrie Mediafax.

”E complicat să vorbim de candidați comuni la europarlamentare, pentru că depinde afilierea fiecărei formațiuni politice de la nivelul Parlamentului European. În ceea ce ne privește pe noi, PNL este membru al Partidului Popular European, cea mai puternică formațiune politică europeană, familia politică ce are cea mai mare reprezentare în Parlament și deține cea principalele funcții la nivel european: președinția Comisiei Europene, președinția Parlamentului European și președinția Consiliului European”, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că formațiunea politică pe care o conduce este, alături de Klaus Iohannis, ”singura forță politică ce este ascultată, respectată și care are capacitatea de a influența deciziile îm favoarea românilor la nivelul european”.

”Noi vom participa pe liste proprii, suntem forța de dreapta din România care va participa la un nou succes al PPE la nivel european, pentru a putea continua reformele serioase care au fost începute în timpul actualei președinții și care, de altfel, au dus la o perioadă de patru-cinci ani de creștere economică continuă în aproape toate țările europene. PNL va participa la alegerile europarlamentare pe propriile picioare, cu obiectivul foarte clar de a asigura reprezentarea României la nivelul Uniunii Europene, pentru că, din păcate astăzi, alături de președintele României, PNL este singura forță politică ce este ascultată, respectată și care are capacitatea de a influența deciziile îm favoarea românilor la nivelul european”, a completat Orban.

Președintele PMP, Eugen Tomac, anunța recent că le va propune liderilor din opoziție să aibă o listă comună la alegerile europarlamentare și a subliniat că este necesar crearea mai întâi a unei alianțe între aceste partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.