Acasă Anchete Interne Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI
foto:2news.ro

147814 – 21092018 –  Polițistii din Olt efectuează nouă percheziții la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 4.500.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul comerțului cu autoturisme second-hand. Cinci persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul colegilor din Ilfov și București, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează nouă percheziții, la domiciliile unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice bănuite de evaziune fiscală.

În fapt, în cursul anului 2015, un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, în calitate de administrator al patru societăți comerciale, cu sediile în Bulgaria și în România, ar fi achiziționat autoturisme second-hand din spațiul intracomunitar, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe teritoriul României, aplicând în mod necorespunzător T.V.A. la marja de profit.

Operațiunile comerciale în cauza nu ar fi fost înregistrate integral în evidențele contabile ale societăților comerciale administrate de bărbat, prejudiciind astfel bugetul de stat cu aproximativ 4.503.000 de lei.

Polițiștii vor ridica evidențe contabile, unități de calcul și alte înscrisuri necesare soluționării cauzei.

De asemenea, cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și luării măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.