Acasă Economie Proiecte de promovare a companiilor româneşti în SUA

Proiecte de promovare a companiilor româneşti în SUA

DISTRIBUIȚI

  147790 – 20092018 –   Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a primit ieri delegaţia Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO), aflată în România cu prilejul celei de-a șasea Misiuni anuale de promovare economică. De asemenea, delegația AMRO a participat, în perioada 17-18 septembrie 2018, la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări și la Forumul Economic organizat în marja acestui eveniment.

Şeful diplomaţiei române a reiterat angajamentul autorităților de la București pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA. Ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat rolul Inițiativei celor Trei Mări, drept cadru pentru implementarea unor proiecte concrete cu beneficii pe latura economică. Totodată, a evidenţiat rolul semnificativ pe care AMRO l-a avut în ultimii ani în amplificarea volumului schimburilor comerciale bilaterale şi a investiţiilor companiilor membre în România.

Ministrul Teodor Meleşcanu a reconfirmat interesul autorităţilor române pentru creşterea investiţiilor americane în România, precum şi pentru proiecte de promovare a companiilor româneşti în SUA.

Delegaţia AMRO a mulţumit şefului diplomaţiei române pentru sprijinul constant acordat iniţiativelor Consiliului şi în derularea dialogului cu instituţiile româneşti din administraţia centrală. Reprezentanţii conducerilor companiilor americane au exprimat satisfacţia pentru proiectele de investiţii pe care le desfăşoară în România, precum şi interesul de a contribui, în continuare, la amplificarea schimburilor economice româno-americane, se arată într-un comunicat al MAE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.