Acasă Sport Sărbătoare românească pe Tamisa

Sărbătoare românească pe Tamisa

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/Ivan Patzaichin

 147676 – 10092018 – Sărbătoare românească pe malul Tamisei, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Un parc a devenit o mică parte din ţara noastră în cadrul Festivalului Tamisei, cu ajutorul muzicii, meşterilor populari şi preparatelor românești. Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a condus o flotilă alcătuită din șase ambarcațiuni, special construite în Delta Dunării, în competiţia The Great River Race.

Ţara noastră a fost reprezentată pentru prima dată la competiţia de canotaj urmărită anual de sute de mii de spectatori, cu ocazia evenimentului aniversar ”Regata Marii Unirii – Flotila România Centenar”.

Echipajul României a fost format din români și britanici, iar participarea la competiție a fost si un prilej pentru a le prezenta britanicilor lotca, barca tradițională pescărească, al cărei proces de fabricaţie este un element al patrimoniului imaterial românesc.

Cele șase ambarcațiuni din flotila românească reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au format România Mare în 1918: Țara Româneascã, Moldova, Transilvania, Basarabia, Bucovina și Dobrogea.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.