Acasă Politic Secretarul de Stat Cristian Winzer: ”România rămâne ferm angajată obiectivelor stabilite în comun...

Secretarul de Stat Cristian Winzer: ”România rămâne ferm angajată obiectivelor stabilite în comun de  statele membre, care vizează asigurarea unei retrageri predictibile a Marii Britanii din UE”

DISTRIBUIȚI

 147882 – 27092018 –   Secretarul de Stat pentru relații interinstituționale și juridice, Cristian Winzer, a avut o întrevedere cu o delegație de parlamentari din Senatul Republicii Franceze, alcătuită din Bernard Fournier, președintele Grupului Parlamentar de prietenie Franța-România, respectiv Olivier Cadic și Patrice Joly, membri ai Grupului Parlamentar de prietenie Franța-România.

Agenda discuțiilor s-a axat pe tema viitoarei Președinții a României la Consiliul UE, în primul semestru al anului viitor și pe o serie de dosare importante ale agendei europene actuale, precum procesul de reflecție privind viitorul Uniunii, negocierile de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană și discuțiile pe marginea viitorului Cadru Financiar Multianual.

În cadrul întrevederii, oficialul român a prezentat obiectivele României pe durata mandatului său de Președinție la Consiliul UE. A evidențiat hotărârea țării noastre de a acționa, în această calitate, ”ca un veritabil facilitator de consens în avansarea discuțiilor la nivel european, de o manieră care să contribuie la consolidarea proiectului european și să producă rezultate concrete pentru cetățenii europeni”.

Cu privire la prioritățile viitorului Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene, secretarul de Stat a reiterat faptul că ”România susține un buget echilibrat, care să ofere o finanțare adecvată domeniilor care aduc creștere și convergență, precum Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună și care să răspundă, de o manieră corespunzătoare, și noilor provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană”.

În context, a salutat faptul că România și Franța împărtășesc același obiectiv și a subliniat importanța susținerii acestei poziții de o manieră coordonată în cadrul UE.

Discuțiile au evidențiat, de asemenea, abordările similare ale celor două țări cu privire la derularea procesului Brexit, în special în ceea ce privește importanța ajungerii la un acord de retragere echitabil pentru ambele părți, care să poată pună bazele unei relații viitoare apropiate între UE și Marea Britanie. ”Marea Britanie trebuie să rămână conectată la UE cât mai puternic posibil, dar orice acord va trebui să se bazeze pe un echilibru între drepturi și obligații și să respecte autonomia decizională a UE. România rămâne ferm angajată obiectivelor prioritare stabilite în comun de către statele membre, care vizează asigurarea unei retrageri predictibile a Marii Britanii și configurarea unui viitor parteneriat cuprinzător UE – Marea Britanie”, a subliniat oficialul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.