Acasă Externe SUA – evoluție uragane Florence si Olivia

SUA – evoluție uragane Florence si Olivia

DISTRIBUIȚI

147712 – 12092018 –   Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, în mod special în zona statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Virginia, că uraganul Florence a evoluat rapid în ultimele ore, atingând într-un ritm accelerat gradul 4 (pe o scară de la 1 la 5). Potrivit autorităţilor americane http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor), sunt aşteptate vânturi puternice de peste 200 km/h şi daune majore  în zonele afectate (dezrădăcinarea copacilor, dislocarea acoperişurilor şi a zidurilor, distrugerea caselor), întreruperea curentului electric pentru mai multe zile.

Autorităţile locale din statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia au declarat stare de urgenţă, iar în zonele puternic afectate au fost emise ordine de evacuare.

Totodată, potrivit Centrului de urmărire a uraganelor în Pacific http://www.prh.noaa.gov/cphc/, Uraganul Olivia, cu o intensitate de categoria 1, se îndreaptă către vestul Insulelor Hawaii, urmând ca în zilele următoare să se transforme într-o puternică furtună tropicală, cu vânturi de până la 185 kmh.

La nivelul misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor, urmând ca soluţionarea acestora să se realizeze cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350.

Evoluţia uraganului Florence poate fi urmărită permanent pe site-urile autorităţilor americane http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor) şi https://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.