Acasă Externe Agenda Europeana Summit extraordinar UE pe tema Brexit-ului

Summit extraordinar UE pe tema Brexit-ului

DISTRIBUIȚI

 147698 – 11092018 – Liderii statelor Uniunii Europene vor participa la un summit extraordinar privind Brexit-ul foarte probabil la jumătatea lunii noiembrie, atunci când ei speră să poată semna un acord privind ”divorţul” dintre Marea Britanie şi UE, au declarat luni diplomaţi şi oficiali europeni, potrivit Reuters.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie 2019, dar până în prezent nu există un acord cu Bruxelles-ul privind viitoarele relaţii, iar unii parlamentari britanici susţin ideea organizării unui nou referendum de tipul celui desfăşurat în iunie 2016, când o majoritate a electoratului britanic s-a pronunţat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

În contextul în care frontiera irlandeză încă este o problemă nesoluţionată în cadrul negocierilor dintre Londra şi blocul comunitar, miniştrii Afacerilor Europene din UE vor discuta marţea viitoare despre organizarea unui summit extraordinar întrucât ţările membre nu se mai aşteaptă la încheierea unui acord Londra-Bruxelles la Consiliul European de toamnă, din 18 – 19 octombrie.

Unii diplomaţi consideră că data de 13 noiembrie ar fi cea mai probabilă pentru summitul extraordinar al UE, în timp ce alţii sunt de părere că este prematur să fie avansată o dată a reuniunii la nivel înalt. Sursa: Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.