Acasă Politic Trilaterala România – Polonia – Turcia

Trilaterala România – Polonia – Turcia

DISTRIBUIȚI

147682 – 10092018 –   O nouă rundă de consultări trilaterale România – Polonia – Turcia la nivel de miniştri de externe va avea loc în data de 11 septembrie 2018, la Bucureşti.

Reuniunea va oferi oportunitatea unui schimb de opinii cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional şi priorităţile NATO în acest context, pornind de la concluziile celui mai recent Summit al Alianței Nord-Atlantice. Printre temele  abordate se vor număra aspecte privind atât continuarea consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare, cât şi rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi relaţiile cu statele partenere din vecinătatea estică şi sudică.

Această reuniune este a cincea întâlnire în acest format, precedenta rundă de consultări ministeriale trilaterale desfășurându-se la Varşovia, în august 2017.

Consultările se înscriu în dialogul regulat al celor trei state pe teme de interes strategic şi au un caracter informal, urmărind facilitarea discuțiilor pe teme de actualitate şi interes prioritar, util în armonizarea poziţiilor naţionale şi în identificarea unor noi oportunităţi de coordonare şi cooperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.