Acasă Politic USR îi cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanța privind data...

USR îi cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanța privind data referendumului

DISTRIBUIȚI

 147777 – 19092018 –  USR a trimis, marți, o scrisoare deschisă Avocatului Poporului Victor Ciorbea în care îi cere să atace la Curtea Constituțională Ordonanța de Urgență emisă de Guvernul Dăncilă pentru stabilirea datei referendumului de redefinire a familiei în Constituție.

În scrisoarea deschisă, USR arată că stabilirea datei referendumului de către Guvern, prin ordonanță de urgență, încalcă dispozițiile din Constituție, referitoare la procedura de revizuire a Legii fundamentale, precum și deciziile anterioare ale Curții Constituționale. Fiind vorba de o lege de revizuire a Constituției, Parlamentul ar fi trebuit să stabilească prin lege data de desfășurare a referendumului.

USR reclamă că este de neconceput ca într-un stat de drept să se desfășoare un referendum național pentru revizuirea Constituției cu nesocotirea rigorilor constituționale, astfel cum decurg din Legea fundamentală și din jurisprudența Curții Constituționale. Mai grav, PSD-ALDE a decis să schimbe regulile de organizare după declanșarea procesului, ceea ce contravine bunelor practici recomandate inclusiv de Comisia de la Veneția.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.