Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov ”Verde la educație pentru educație” în parcările din Ilfov

”Verde la educație pentru educație” în parcările din Ilfov

DISTRIBUIȚI

  147827 – 24092018 – Pentru al șaselea an consecutiv, Poliția Română și Lidl au încercat să contribuie la educația rutieră a copiilor, prin campania națională ”Verde la educație pentru circulație”. Astfel, 20 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost prezenți în nouă parcări din Ilfov, unde au prezentat lecții interactive de educație rutieră copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

”Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră. Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.

La 22 septembrie, în jurul orelor 11.00, polițiștii din Ilfov au susținut simultan în nouă ăparcări lecții interactive copiilor prezenți despre cum să aibă singuri grijă de ei, ca pietoni în trafic.

Prima parte a activității a fost dedicată unei sesiuni teoretice. Cei mici au aflat ce înseamnă fiecare semn de circulație și au primit informații esențiale pentru siguranța lor, ca pietoni.

A doua parte a cuprins o sesiune practică, în care copiii au putut aplica cunoștințele dobândite printr-un joc interactiv de circulație rutieră. La finalul acesteia, toți copiii participanți au primit premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.