Acasă Externe Viceprim-ministrul Ana Birchall, întrevedere cu ministrul de Externe al Japoniei, Tarō Kōno

Viceprim-ministrul Ana Birchall, întrevedere cu ministrul de Externe al Japoniei, Tarō Kōno

DISTRIBUIȚI

147893 – 27092018 –  Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, miercuri, 26 septembrie a.c., la New York, o întrevedere cu ministrul de Externe al Japoniei, Tarō Kōno, în marja vizitei de lucru pe care oficialul român o întreprinde în Statele Unite ale Americii.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi oficiali s-au aflat teme relevante din perspectiva relației strategice dintre România și Japonia, precum aprofundarea schimburilor politico-diplomatice, extinderea cooperării economice, inclusiv prin încurajarea investiţiilor japoneze în România, continuarea dialogului pe teme de securitate. ”Am subliniat că relația strategică dintre România și Japonia este deosebit de importantă, îndeosebi din perspectiva dezvoltării dimensiunii economice, mai ales că Japonia este cel mai mare investitor asiatic în România, interesul companiilor nipone pentru țara noastră fiind în continuare pe un trend ascendent. Contăm pe dezvoltarea substanțială a relațiilor româno-japoneze și în anii următori”, a precizat viceprim-ministrul Ana Bichall.

Totodată, vicepremierul român a subliniat că, în contextul Brexit, pot fi valorificate o serie de oportunități economice care să se traducă printr-o creștere a investițiilor Japoniei în țata noastră. ”Am fost onorați să primim vizita prim-ministrului Shinzo Abe în România, din luna ianuarie, și suntem hotărâți să ducem la îndeplinire proiectele convenite în cadrul dialogului politic de la București”, a declarat Ana Birchall în cadrul întrevederii cu ministrul de Externe japonez.

Oficialul român a mai subliniat că ”România este interesată de continuarea dialogului cu Japonia pe dimensiunile de securitate și apărare, precum și de buna cooperare, atât în format bilateral, cât și în format multilateral, în cadrul organizațiilor internaționale”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.