Acasă Politic Victor Negrescu: „Suntem pregătiți pentru a gestiona din punct de vedere organizatoric...

Victor Negrescu: „Suntem pregătiți pentru a gestiona din punct de vedere organizatoric şi logistic evenimentele din cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene“

DISTRIBUIȚI

  147667 – 07092018 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat, joi, 6 septembrie 2018, ședința Comitetului de Coordonare a Sistemului național de gestionare a Afacerilor Europene.

În cadrul reuniunii au fost prezentate progresele înregistrate în ultima perioadă în procesul de pregătire pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, cu accent pe liniile directoare pentru continuarea demersurilor care vor permite preluarea fără sincope a mandatului.

Ministrul delegat a prezentat concluziile celei de-a zecea reuniuni a Consiliului Interministerial pentru Pregătirea și Exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din 4 septembrie 2018, subliniind necesitatea unei acțiuni concertate a tuturor ministerelor și a celorlalte instituții cu responsabilități în cadrul procesului de pregătire a mandatului, atât în dialogul și coordonarea pe plan intern, cât și în dialogul cu partenerii europeni.

„Acest exerciţiu impune o capacitate administrativă corect dimensionată, foarte bine echipată din punct de vedere al competențelor şi nivelului de expertiză, un proces de coordonare profesionist şi eficient, precum și un efort convergent din partea întregii administraţii şi chiar a societăţii româneşti în ansamblul ei. Am intrat deja în etapa finală a procesului de pregătire a mandatului și suntem pregătiți pentru a gestiona din punct de vedere organizatoric şi logistic evenimentele din cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Calendarul actualizat al reuniunilor care vor fi organizate în România pe durata exercitării mandatului cuprinde circa 300 de evenimente, care se vor desfășura la București și în țară, acoperind toate județele“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

De asemenea, în cadrul reuniunii au fost purtate discuții cu privire la evoluția procesului Brexit la nivel european, pregătirea exercitării de către România a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, stadiul îndeplinirii obligației de transpunere a legislației europene în cea națională, precum și aspecte care țin de cooperarea extinsă în domeniul afacerilor europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.