Acasă Social Sanatate A fost finalizată Legea profesiilor medicale

A fost finalizată Legea profesiilor medicale

DISTRIBUIȚI

 148271 – 26102018 –  Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat la Consiliul Național al Federației Sanitas din România. Ministrul Sănătăţii a discutat cu reprezentanții structurilor teritoriale ale SANITAS mai multe teme de interes privind negocierea Contractului Colectiv de muncă, modul de aplicare a legii salarizării unitare și al regulamentului de sporuri în unitățile sanitare din subordinea MS și al autorităților locale, situația personalului din centrele medico-sociale și cabinetelor școlare, modalitățile de acordare a tichetelor de masă și indemnizațiilor de hrană în unitățile sanitare.

”Sunt fericită să vă anunț că am finalizat legea profesiilor medicale după o dezbatere îndelungată. Și negocierea Contractului Colectiv de Muncă poate fi terminată așa cum ne-am angajat cu noua echipă din minister pe care am desemnat-o. Pot să vă spun că niciun drept câștigat până în prezent nu va fi eliminat din noul contract colectiv de muncă. Cred că v-am demonstrat că aveți un ministru aproape și deschis la dialog. Voi rămâne același ministru aproape de oameni”, a spus Pintea.

Ministrul Sănătății a răspuns mai multor întrebări punctuale privind salarizarea, asigurarea resurselor umane în unitățile sanitare mici, din subordinea autorităților locale sau obținerea unor drepturi. ”Avem în lucru indicatori de monitorizare a performanței personalului medical. Dar vreau să ne sprijiniți și să atrageți atenția colegilor dumneavoastră privind comportamentul la locul de muncă pentru că încă primesc semnale de la pacienți pe acest subiect”, a adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.