Acasă Externe Agenda Europeana Atelier privind Coordonarea Europeană a Resurselor Lingvistice

Atelier privind Coordonarea Europeană a Resurselor Lingvistice

DISTRIBUIȚI

  148274 – 26102018 –  Institutul European din România organizează Al doilea atelier ELRC („Coordonarea Europeană a Resurselor Lingvistice”/European Language Resource Coordination), joi 1 noiembrie 2018, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (Sala Titulescu), str. Vasile Lascăr, nr. 31, sector 2, București.

Comisia Europeană a lansat ELRC pentru a depăși una dintre principalele probleme în realizarea unei piețe digitale unice reale în Europa – bariera lingvistică cu care se confruntă zilnic serviciile publice, ministerele și cetățenii.

Obiectivul ELRC este de a aduna date pentru Platforma de Traducere Automată (CEF AT) pe care Comisia o dezvoltă în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE), care cuprinde toate statele membre ale UE, plus Islanda și Norvegia. Aceste resurse lingvistice vor fi folosite la adaptarea eTranslation, serviciul de traducere automatizată din cadrul Platformei de Traducere Automată MIE a Comisiei Europene.

Scopul general este de a permite comunicarea multilingvă în cadrul și între serviciile publice și de a se asigura că cetățenii europeni pot accesa infrastructurile de servicii digitale (DSI – Digital Service Infrastructures) în propria limbă, oricând și oriunde.

Factori de decizie și experți din instituțiile publice care lucrează cu date multilingve sau care sunt implicați în realizarea Pieței Unice Digitale, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri, societății civile sau ai mediului academic sunt invitați să participe la eveniment. Participarea este gratuită și necesită, în prealabil, înscrierea prin completarea formularului online (link is external).

Agenda evenimentului poate fi consultată aici (link is external).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.